COVID 19

Hieronder lezen jullie richtlijnen ivm COVID 19.

IN DE PRAKTIJK:

We moeten de patiënten indelen in 2 groepen:

 1. Patiënten met symptomen van mogelijkse COVID 19 besmetting: hoesten, keelpijn, neusloop, koorts, geurverlies, smaakverlies,… Hebt u 1 van deze symptomen: NEEM TELEFONISCH CONTACT met ons op!  BLIJF THUIS. We zullen u een AFSPRAAK geven voor onderzoek en eventuele TESTING.  U kan ook online boeken maar noteert bij uw naam dat u BUITEN WACHT.
  U dient dan op de BINNENKOER TE WACHTEN, we komen u daar halen.
 1. Patiënten met andere klachten (bv rugpijn, blaasontsteking, depressie) of voor algemene opvolging, dus ZONDER klachten van luchtweginfectie. Deze patiënten kunnen opnieuw zelf online of telefonisch een afspraak maken.
  Indien iemand in uw onmiddellijke omgeving COVID positief is vragen we u eerst telefonisch contact op te nemen , en niet zelf een afspraak te maken!

 

Indien u naar de praktijk komt, dienen wij volgende maatregelen te treffen:

 • Elke patiënt komt alleen, of met 1 begeleider (bv vertrouwenspersoon, ouder van een kind,…)
 • Vanaf het betreden van de praktijk bent u verplicht een mondmasker te dragen (mag een zelfgemaakt stoffen masker zijn).
 • Afstand houden is nog steeds het belangrijkste! In de wachtzaal 1 stoel vrij laten tussen 2 patiënten aub.
 • Bij het betreden van de praktijk moeten de handen ontsmet worden met alcoholgel welke ter beschikking zal staan.
 • Betalingen bij voorkeur electronisch: Payconiq app, bankkaart (contactloos indien mogelijk). We vermijden cash betalingen.
 • Kom op tijd. We proberen ervoor te zorgen dat de wachttijd minimaal is door voldoende tijd te laten tussen 2 patiënten in.
 • Voorzie gemakkelijke kledij om het klinisch onderzoek vlot te kunnen laten verlopen.

We volgen in de praktijk de nodige hygiënevoorschriften en zorgen ervoor dat alles grondig gereinigd wordt tussen de patiënten in.

HUISBEZOEKEN

Huisbezoeken kunnen worden aangevraagd (bij voorkeur voor 10h) voor patiënten zonder luchtwegklachten.  Het dragen van een (zelfgemaakt) mondmasker is ook verplicht voor de patiënt tijdens het huisbezoek.  Ook tijdens het huisbezoek vragen we zoveel mogelijk de afstandsregel van 1.5m toe te passen!

Bij luchtwegklachten kan u geen huisbezoek aanvragen, u dient eerst telefonisch contact te nemen met de praktijk. Na een telefonisch consult zal de arts inschatten of u onderzocht moet worden.

 

TESTRESULTATEN

Gelieve NIET te bellen voor uw testresultaten. We bellen u zodra uw test gekend is zelf op. 

Indien u de app van Coronalert hebt kan u het testresultaat rechtstreeks op uw gsm ontvangen vanuit het labo. Hiervoor moet u de app op voorhand op uw gsm geïnstalleerd hebben en op het moment van test in de praktijk een code aanmaken in uw app.

U kan de resultaten van de test ook bekijken op website www.mijngezondheid.be.
Daar kan u inloggen met uw ID kaart en de testresultaten bekijken. Indien ze daar niet terug te vinden zijn is het resultaat nog niet gekend (niet voor u , en niet voor ons).

CONTACTONDERZOEK

Indien wij u een afspraak geven in het testcentrum dient u een lijst in te vullen van de contacten die u had voorafgaand aan de test. U vult dit formulier best al van thuis in, zo gaat het sneller vooruit in het testcentrum.

U vindt de lijst via deze link: https://www.zorg-en-gezondheid.be/formulier-contactenlijst-ikv-contactonderzoek-bij-covid-19

Het testcentrum van Ninove is gelegen in het Oud Politiecommissariaat , Onderwijslaan 75 in Ninove